"Frans Muyrers heat nog neet afgewasse" - oud leider

 Mail naar Sirene '99  Login beheer gedeelte  Home  


 Menu ---
---
 Home
 Nieuws
 Agenda
 Verslag
 Clubavonden
 Foto's
 Gastenboek
---

 Info ---
---
 Contact
 Profielschets
 Regelement
 Soos-info
 Locatie
---

 Links ---
---
 VJL
 Rollebol
---

 - jan'11 - Wil Jacobs -

Beste lezers

Aan mij de eer om als tweede schrijver aan de slag te gaan op onze nieuwe website. Normaal in het dagelijkse leven ben ik een doener en geen schrijver, maaaar als ik dan toch aan 't typen ben, ben ik ook niet meer te houden.

Ik zal me eens even voorstellen, ik ben Wil Jacobs, 48 jaar jong, bijna Opa, getrouwd met Maria, vader van Glenn, Jorg en Laura en niet te vergeten, baasje van Dana. Werken doe ik al zesentwintig jaar bij Mamesta. (De hoofdsponsor van de vrachtwagen als we op kamp gaan en de bus van de spruitjesaktie, de Sneldienst van Hans ook niet te vergeten).

Mijn hobby's zijn Sirene99, skeeleren, mountainbike, wandelen en vissen.

Sirene99 is iets waar ik best trots op ben want sinds de fusie (Lichtboei75+De Zonnebloem+KPJ) zijn wij de grootste vereniging in Lomm waar alle leden en leiding één keer per week actief bij de vereniging zijn. In getal zijn dit er totaal 153. Dit is best een prestatie om dit in goede banen te leiden.

Zelf ben ik al méér dan 35 jaar in diverse functies actief bij het jeugdwerk in Lomm, zoals: lid,hulpleider,assistentleider,leider,secretaris, penningmeester,voorzitter,bestuurslid, algeheel kampleider, materialenman, klusjesman, tentenbouwer, BHVer,commissielid Rollebol, Coördinator poetsploeg, lid Sirene99Site/Foto's@.nl (dit waren ze geloof ik).

Als ik zo om me heen kijk dan hebben we een goeie mengeling van bestuursleden en leiding/hulpleiding bij de vereniging. Iedereen voelt mekaar goed aan, dit kun je merken als je op een clubavond binnen loopt en iedereen enthousiast bezig is. Dit slaat ook over op de leden, ze worden hierdoor nóg enthousiaster en komen daardoor heel graag naar de club. Hier doen we 't voor.

Verder hebben jullie gezien dat we ons clubgebouw weer wat verbouwd en geschilderd hebben aan de binnenkant, en ook hier zie ik dat iedereen op een goeie manier hier mee omgaat. Er loopt niemand meer over het bankstel en/of over de tafels en er staan geen voetafdrukken meer tegen de muren. Verder gaan staan er een nieuw tafelvoetbalspel en airhockeytafel waar we met z'n allen zuinig op moeten zijn. Ook is men aan de buitenkant het gebouw aan het opknappen zodat alles er weer netjes uitziet.

Het verleden

Als ik ver terug ga graven in het verleden, ben ik nog lid geweest van de oude jongensclub De Lichtboei. Jan van Dijk (niet die van trainer van VVV , maar de vroegere verzorger van VVV, trainer was toen Sef Vergoosens) was toe onze voorzitter. We gingen toen in Groesbeek op kamp, moest ik 53 kilometer fietsen. Dit is toch niet zo erg denken jullie, maar ik was toen 9 jaar en had toen pijn aan mijn achterwerk.

Op een of andere manier is de club toen opgehouden te bestaan en is er midden jaren zeventig en nieuwe jongensclub opgericht: Lichtboei 75. Opgericht door een groepje vrijwilligers oa: Thei van Knippenberg (1ste voorzitter) , Guus Haeyen (2de voorzitter), Geert Willemsen, Henk v/d Hombergh, Co de Ruiter enz. Later ben ik nog ongeveer twaalf jaar voorzitter geweest, totdat we gefuseerd zijn. Hier vonden RieJanne (voorzitster van de Zonnebloem)+ Ben(als enig over gebleven lid van de KPJ) en ik dat er weer een nieuwe wind moest waaien binnen de nieuwe vereniging. De nieuwe voorzitter werd Gido, onze huidige voorzitter. Dit hebben we met z'n allen goed opgepakt en als we kijken waar we nu staan kunnen we best trots zijn op onze vereniging.

Zó voor deze beurt heb ik genoeg geschreven, áls ik nog een keer mag, duiken we nog een keer de geschiedenis in,

Groeten Wil

-   -


 

© Copyright 2002, Stichting Jeugdclub Sirene '99

---