"Frans Muyrers heat nog neet afgewasse" - oud leider

 Mail naar Sirene '99  Login beheer gedeelte  Home  


 Menu ---
---
 Home
 Nieuws
 Agenda
 Verslag
 Clubavonden
 Foto's
 Gastenboek
---

 Info ---
---
 Contact
 Profielschets
 Regelement
 Soos-info
 Locatie
---

 Links ---
---
 VJL
 Rollebol
---

 - Sept '14 - Hike Verslag -

Verslag Hike 2014Zoals jullie weten bestaat Sirene ´99 15 jaar. Uiteraard wilden we dit niet zomaar aan iedereen voorbij laten gaan.

In het weekend van 17, 18 en 19 oktober werd daarom weer eens een hike georganiseerd. Voor degene die al wat langer bij de club zijn is dit iets bekends. We hebben al eerder hikes gehad ter ere van het 5 en 10-jarig bestaan van de club.

Dit keer was de migratie der clubleden naar Ysselsteijn, in een mooie ruime accommodatie waar ook nog eens een stukje bos en een groot speelveld bij lag.

Om 18.00 stond dan ook de hele meute plus een Mamesta bus klaar om richting Ysselsteijn te vertrekken. Na wat rondrommelen om de bagage in auto´s te stoppen is de stoet dan toch weggereden. Eenmaal aangekomen bij de accommodatie werd alles weer uitgeladen. Uiteraard ging dit volkomen vlekkeloos en hoefde er slechts 1 autoruit vervangen te worden. De boom bleek toch iets sterker dan de autoruit…

Na het bed gezocht en half opgemaakt te hebben werd er dan aangevangen met een spel. Een team van leiding heeft ook dit keer weer hun uiterste best gedaan om spellen te verzinnen, maken en voor te bereiden. Voor de pinguïns is er het spannende lichtgevend bosspel gestart. Het heel gebied rondom het hikegebouw veranderde al gauw in een gezellig rondrennen en geluidsvolle lichtjesfestijn.

Ondertussen mochten de walrussen hun handelskennis toepassen in dubieuze handelszaken. De handelswaar en het geld bleken snel van hand de wisselen bij de goed verstopte posten. Natuurlijk ging dit niet zonder slag of stoot; er liep strenge douane rond die maar wat graag de illegale handelaren van hun handelswaar en/of geld afhandig maakten. Het bleek dat bij het maffiaspel toch ook wel bijna echte maffia aanwezig was, gezien de grote winsten die geboekt waren bij het handelen.

Aangezien het al een aantal uurtjes donker was, en iedereen toch al flink wat gerend had, werd het toch snel tijd maar eens de slaapzak in het stapelbed op te zoeken. Maar voordat iedereen de oogjes toe kon maken, werd er nog ff een broodje knak soldaat gemaakt. Het werd dan nu toch echt tijd voor een goede nachtrust. Uiteraard door de opwinding van zo’n leuke hike, werd dit voor sommige een zeer korte nachtrust…

Op zaterdag morgen ging dan toch weer de wekker op 8 uur en iedereen werd door een muziekapparaat het bed uitgetrommeld. De doucheruimtes werden bevolkt, al werden de douches niet echt benut, gewoon even tandenpoetsen, haren kammen en wat water door het gezicht bleek voor velen blijkbaar voldoende (volgens hun dan…). De dag zag er enorm zonnig uit en beloofde dan ook warm en vrolijk te worden, typisch korte-bokse-en-tieshurt-weer.

Het ontbijt was als vanouds als op kamp: lekkere mik, met een ruime keus aan beleg zoals kaas, leverpastei, boterhammenworst en jam (uit kuipjes! Luxe!). Dit werd weggespoeld met de gebruikelijke perzik en aardbeiendrink, hier en daar wat melk en wat verdwaalde chocomel.

De buik was weer vol en de energie weer volledig, dus klaar voor een nieuwe productieve dag! De pinguïns begonnen met een ren-en-puzzelspel, de spionpuzzel. Ze mochten (met slechts 2 tegelijk) puzzelstukjes zoeken bij een post en deze bij hun eigen post in elkaar komen zetten. Om het niet te makkelijk te maken mochten ze slecht 1 stukje per keer verschuiven, om zo langzaam de puzzel klaar te krijgen. De leiding had er blijkbaar wat meer moeite mee maar dit mocht de pret niet drukken. Het groepje wat de puzzel het eerste klaar had, kon zich dan winnaar noemen.

De walrussen werden aan een ware ochtend gymnastiek onderworpen. Nou ja, gymnastiek is misschien een groot woord maar voornamelijk creatief sporten was toch wel de hoofdzaak. Er werd hier en daar een bal getrapt, geslagen en gegooid en dit bleek goed in de smaak te vallen. Ook wat rennen zo op de vroege ochtend deed iedereen nog best goed. Na een goede twee uur, was het dan ook wel welletjes geweest en sloeg de honger weer toe.

Als middageten waren er de lekkere bammetjes die ook smorgens goed gesmaakt hadden. Ter aanvulling was er soep, en niet van die vieze ouwe troep (mmm klinkt bekend, waar kennen we dit toch van). De soep vloeide er rijkelijk en de boterhammen gingen er ook wel in. Weer helemaal opgeladen as het weer tijd om deze energie te gebruiken voor de middagspellen.

De pinguïns mochten deze keer het sportcircuit bezetten. Vanwege de warmte werd alles rustig aan gedaan en werd er niet et veel palaver gemaakt om welke bal nou wel of niet uit was. Er was overigens ruim voldoende tijd om na de spellen, zelf nog een balletje te trappen of met een knuppel wat weg te meppen.

De walrussen mochten zich deze middag aan de tirolercultuur overhandigen. De oktober-feest –spellen bestond uit een 12 tal spellen die per groepje uitgevoerd werden en later met nog een 4-tal team tegen team spellen. Aangezien het nog oktober was, werd dit in het thema Oktoberfest gedaan. Typische Duitse tiroler spellen zoals bierpul-schuiven, tirolerkleding aantrekken en worsthappen gaf dan ook wel een apart maar komisch uitzicht over het veld bij de hikelocatie. De team-tegen-team spelen werden gekenmerkt door een estafette waarbij een worst, bierpul en tirolerkleding aangetrokken werd en ook nog onder een enorme Duitse vlag doorgekropen moest worden. Om nog effe vettig te worden werd hier touwtrekken aan toegevoegd. Door het toch nog vrij vochtige gras werd het ook wel een beetje modder-gras-schuiven. Wat moeilijker waren de kettingparcours en het bierpong. De eerste was het volgen van een route over en onder tafels en om pionnen terwijl de groep de hand vast moest blijven houden. Bij bierpong is het de bedoeling dat een pingpongballetje na 1 keer stuiteren één van de drie bekers met bier (water) de voor de tegenstander staan terecht komt.

Na deze warme vermoeiende voldane middag was het dan tijd om nog even een beetje op te frissen, om klaar te staan voor de frietwagen. Friet van Lei heeft ons op kamp ook al goed voorzien van de nodige friet met snacks en op deze hike was deze dus ook welkom. Na ffekes wachten kon iedereen braaf zijn frietje ophalen en lekker oppeuzelen.

Ondertussen was er een onbekende man gearriveerd, waar de leiding natuurlijk wel van op de hoogte was. Deze laadde een berg bijzondere en interessante spulletjes uit zijn auto en bezette de gemeenschappelijke zaal hiermee. Zodra deze alles klaar had, werden de pinguïns uitgenodigd plaats te nemen in de zaal. De onbekende man bleek een heuse goochelaar te zijn. Deze wist een groot aantal mooie trucs te laten verschijnen waarbij een paar enorm opvallend waren. Deze kon zo met zijn gelddrukmachine, nieuw geld maken, maar nog mooier, van 1 briefje dan ook meerdere maken! Een andere erg goede truc was het doosje; er werd 50 euro in een kistje gestopt en 7 sleutels verdeeld onder hem en 6 andere kinderen. Uiteraard paste slechts 1 sleutel. Hoe er ook geruild werd met de sleutel van de goochelaar, hij bleek toch elke keer in bezit te zijn van de juiste sleutel en hoefde zijn geld niet af te staan. Ook al was het af en toe kantje boord; soms betaalde hij zelfs een van de kids om de juiste sleutel terug te ruilen…

De show werd ook bij de walrussen opgevoerd, waarbij bleek dat deze goochelaar ook gedachten kon lezen. De kaart die door een leiding getrokken was werd feilloos door de goochelaar geraden en twee dobbelstenen in een doosje konden gelezen worden zonder het doosje te openen! Behalve de indrukwekkende trucs was de goochelaar ook zeer goed in staat er een leuke humoristische en plezierige show van te maken. Zowel leden als leiding hebben met open mond vol verbazing en plezier genoten van de show.

Nadat de pinguins de goochelshow genoten hadden werd de grote pyamaparty geopend. Allemaal lekker in de pyama en op de sloffen werd er gedanst en werden spelletjes gespeeld en ranja en chips gegeten en gedronken. Zo was er een spel waarbij iedereen stil moest blijven staan wanneer de muziek uit ging. Dat sommige tijdens hun dans aan de verwarming hingen maar dan ook nog braaf konden blijven hangen wanneer de muziek uit was, was natuurlijk erg bijzonder! Hierna was het voor de pinguins dan ook hoogste tijd om de dag te evalueren door de ogen eens van de binnenkant te gaan bekijken. Dit bleek erg vlekkeloos te gaan, waarschijnlijk zijn de meeste in slaap gevallen zo gauw ze hun slaapzak alleen al maar zagen liggen. De andere zodra ze er daadwerkelijk in lagen.

De walrussen hadden de taak een moord op te lossen; een danseres uit een club (Mimi) had een relatie met minister Karel. Uiteraard mocht dit niet bekend worden omdat dit de carriere van Karel zou schaden. De baas van Mimi (Sjakie) kwam er helaas toch achter en chanteerde de minister door te dreigen het bekend te maken. Karel wilde het daarom uitmaken met Mimi, die dit niet wilde. Op een onbewaakt moment in het bos vond Mimi Sjakie vastzittend in de strop van een stroper en zag kans om deze te lozen. De groepjes walrussen moesten door ondervragen erachter zien te komen wie nou uiteindelijk de dader van de moord op Sjakie was. Na heel wat gevraag en roddels en antwoorden analyseren werd eigenlijk iedereen wel als verdachte genoemd. Zo was de vrouw van Sjakie verdacht door de levensverzekering op haar man, Karel omdat deze gechanteerd werd. Opmerkelijk was dat er ook toevallig 2 joggers in de nacht aanwezig waren die een schaar meedroegen en werden dus ook direct verdacht. Uiteraard was ook de stroper verdacht, deze was immers de eigenaar van de strop!

Na een uur van alle aanwezigen ondervragen werd de politie erbij gehaald en het mysterie onthuld. Mimi was door 2 groepjes als dader aangewezen en deze hadden het dan ook bij het rechte eind. Mimi werd gearresteerd en opgesloten. De walrussen mochten dan uiteindelijk lekker het stapelbed opzoeken. Ook hier was het geen nachtfestijn zoals de nacht ervoor en allen sliepen zeer snel in. Ook de leiding vond het deze nacht al snel welletjes en kroop lekker in bed.

Omdat we nu eenmaal van vroeg opstaan houden ging de wekker weer om 8 uur en de meeste waren om kwart voor 9 dan ook netjes uit bed. Het ontbijtvoer stond weer klaar en er werd lekker gesmikkeld. Omdat de walrussen rond de middag voor een korte hike (een echte, 6 kilometertjes lopen) naar het zwembad vertrokken, mochten deze nog even snel een lunchpakketje klaarmaken. Hierna was het tijd voor de ochtendspellen.

De pinguins mochten aan het zweeds loopspel beginnen en hun kennis werd al zwar op de proef gesteld. De vragen waren her en der opgehangen en de kids moesten dan de vraag gaan zoeken en het (juiste) antwoord melden bij de leidingpost.

Voor de walrussen was er iets soortgelijks: het Nigeriaans nummerbord spel laat hun een bordspel spelen waarbij een goed antwoord, of een goed uitgevoerde opdracht hun een worp met de dobbelsteen opleverde. De opdrachten waren veelal vrij apart en veel fantasie en creativiteit was nodig. De vragen waren soms erg moeilijk, voornamelijk omdat er een aantal instinkertjes bij waren.

Omstreeks 11 uur pakten de walrussen hun spullen allemaal bij elkaar om dit in auto’s van leding te laden. De zwemspullen werden op de rug gebonden en de tocht richting zwembad ‘het Meerdal’ werd ingezet. Vanaf hier werden ze om 5 uur ’s middags opgehaald om weer terug naar huis te vertrekken.

De pinguins hadden ook nog een druk programma voor de boeg. Na de middagbik (boterhammen en hapjes) was het hun beurt de oktoberfesten te ontdekken. Ook hier weer werd iedereen als Tiroler uitgedost en werden de spellen weer uitgevoerd. Natuurlijk was het worsthappen weer erg populair (en lekker). Dit keer kwam er in plaats van steltlopen (wat de walrussen deden) zaklopen aan te pas. Wederom werd afgesloten met de tirolerkleding-worst-bierpul estafette en touwtrekken waarbij teams tegen elkaar speelden. Rond 4 uurwas dit alles gedaan, en werd nog even snel opgeruimd en de bagage bij elkaar geraapt. Tegen half 5 waren de meeste kinderen al op weg naar huis in auto’s van ouders. Wedden dat ze toch al naar hun bedje verlangden.

Voor het overzicht is hieronder nogmaals de hele planning van de hike weergeven.Het Hike weekend van Sirene ’99 was weer een geslaagd weekend. Hiervoor moet natuurlijk de organisatie bedankt worden. Door goede coördinatie en samenwerking van de leiding is er lekker gegeten en veel gespeeld. Uiteraard is dit vermaak ook door een leuke locatie goed tot stand gekomen! Ik denk dat ik namens de leden en ook deelnemende leiding een groot dank mag geven! Bij deze dus: Bedankt en tot de volgende keer!

TIJD

ACTIVITEIT

Spel

18.15

Verzamelen bij club


18.30

Vertrek


19.30

Inruimen slaapzalen


20.30

Avondspellen:P:

Lichtgevend bosspel


W:

Maffia-spel

22.00

broodje knak


9.00

Ontbijt


10.00

OchtendspellenP:

Spionpuzzel


W:

Sporten-circuit

12.30

Lunch

brood en soep

14.00

MiddagspellenP:

Sporten-circuit


W:

Oktober-feest-spellen-circuit

18.00

Avondeten

P

Cateringservice: mobiele snacktent:

pinguins: frietje met één snack

18.30

Avondeten

W

Cateringservice: mobiele snacktent:

walrussen + leiding: friet met 2 snacks

19.30

Avondspellen


19.30

P:

Goochelshow (3 kwartier)

20.30

W:

Gocchelshow (3 kwartier)
21.00

P:

Pyama-party met spelletjes en muziek

22.00

W:

Moordspel

9.00

Ontbijt

Walrussen ook lunchpakketje smeren!

10.00

OchtenspellenP:

Zweeds Loopspel


W:

Nigeriaans Nummerbordspel

11.00

W:

Vertrek walrussen (als ze gaan lopen (6 km) )

12.00

W:

Zwemmen Meerdal

12.30

Lunch

pinguins

Boterhammen met hapjes

14.00

MiddagspelP:

Oktober-feest-spellen-circuit

16.00

Opruimen-poetsen


17.00

Naar huis


-   -


 

© Copyright 2002, Stichting Jeugdclub Sirene '99

---